Többfunkciós terek: Mozi a nappaliban

Nemcsak a konyhát-nappalit-étkezőt, vagy a hálószobát-dolgozót kombinálhatjuk! Ezek az ismert párosítások.

Most megmutatunk egy izgalmas variációt: a mozit a nappaliban!
Szükségünk lesz hozzá egy viszonylag nagy nappalira, közepén egy viszonylag nagy térre. Vagy a nappali közepéről könnyen eltávolítható bútordarabokra. Ha Ön mozit tervez a nappalijában, tudatosan válasszon például könnyen mozgatható dohányzóasztalt.
A felejthetetlen baráti mozizás kellékei a következők: profi házimozi hangrendszer, nagy méretű vetítővászon, projektor, fali irányfények, kényelmes székek, fotelek, 100%-os árnyékolási technika, hangszigetelt falak. Jól jön még egy minihűtős bárpult is egy hátsó sarokban.

Hogyan alakítsuk ki a kaméleon mozi-nappalit?
Egyszerű dolgunk van, ha külön helyiségünk van egy házi mozi számára. A művészet ott kezdődik, ha ezt a két funkciót egy helyiségben szeretnénk megvalósítani, ráadásul mindkettőt a lehető legkompromisszummentesebben! Azt hiszem, a technika megvásárlása, illetve a hang és fényszigetelés megoldása inkább pénz, mint fantázia kérdése. A praktikus bútorválasztás, és tárolás azonban már nem olyan magától értetődő, ha tényleg moziban szeretnénk érezni magunkat!
A mozi jellegzetessége ugyanis, hogy legalább az egyik falig székeket, kisebb foteleket helyezünk el. A nappalinkat erre előre gondolva rendezzük be: hagyjunk egy hosszanti falfelületet, ahová nem tervezünk nehéz, fix bútorokat. A fali irányfényeket is ebbe a falba építsük be. A vetítővásznat a nappali rövidebb falára tegyük fel, ez persze hordozható is lehet, de elegánsabb, és ráadásul most divatos is egy keretezett, fehérre festett falfelület. A köré elhelyezett hangrendszert jó, ha rögzítjük a biztonsága miatt.
Igyekezzünk a nappali berendezésénél arra is figyelni, hogy ne helyezzünk semmilyen figyelemelterelő, érdekes elemet a vetítőfelület köré. Ez a mozi élményt is csökkenti.

Szakemberek a témában