Az „ágyban élők” Szempontok az ágyválasztáshoz

A fejrész kialakítása – Esetünkben nagyon fontos, hogy ne csak fekvésnél, hanem ülésnél is kényelmes legyen.

A legjobb, ha üléskor az egész felsőtest felfekszik erre a lehetőleg kicsit megdöntött részre. Ha egyenes fejtámlájú ágyat választunk, párnákkal kitűnően elérhető a kényelem. Ha formabontó megoldást szeretnénk, válasszunk különleges fejrész kialakítású ágyat. Ha a választásunk egy állítható fejtámlájú ágyra esik, biztosan nem fogunk csalódni benne.

Az ágyban élők mindent az ágyban csinálnak, amit csak lehet. A kényelmes számítógép használathoz ölbe vehető kisasztalka dukál, amit akár egy kellemes reggelizéshez is használhatunk.

TV-zés az ágyból

Az ilyen fajta hálószobából nem hiányozhat a TV. Fontos figyelnünk ilyenkor arra, hogy az ágy magasságához igazítsuk a TV helyét a falon. Általában a TV-hez tartozik egy dekóder is, amit érdemes egy, a TV alá elhelyezett komódra helyezni, hiszen ez a dobozka csak úgy érzékeli a jelet, ha nincs takarásban.

Ágytakaró anyagválasztásnál, vagy kész takaró vásárlásánál mindenképpen gondoljunk néhány fontos dologra, hogy a legkényelmesebb végeredményt kapjuk. Képzeljük el, hogy ha ráülnénk, vagy ráfeküdnénk az ágyunkra, amikor rajta van a takaró, csúszkálna-e alattunk az anyag. A kellemes közérzet érdekében pedig válasszunk meleg tapintású anyagot!

Az ágy környéki világítás

Az olvasáshoz megfelelő fény kialakítása lényeges része a hálószobánknak. Az irányítható olvasólámpákkal érhetjük el a legjobb eredményt. Legyen az falba süllyesztett, asztali, vagy állólámpa, a funkciónak való megfelelés garantált. A hálószobánk fényét tovább emelhetjük rejtett világítással, ami különleges hangulatfényt varázsolhat a szobába.

Éjjeliszekrény

Nincs ágy éjjeliszekrény nélkül! Sok gyártó már kollekcióban gondolkodik az éjjeliszekrényeket és az ágyakat illetően, így a legjobb döntés ilyet választani, ha van rá lehetőség. Így stílusban és méretben is az ágyhoz passzoló lesz a szekrényünk. Másik lehetőségünk az, ha olyan ágyat választunk, ami egyben tartalmazza az éjjeli szekrényt, vagy pakolófelületet is. Hasznos, ha van fiók az éjjeliszekrényben, megelőzhető a segítségükkel az ott tárolt holmik porosodása.

Az ördög a részletekben rejlik

A „The Tea Time” ágynak már csak a neve is arra  készteti az embert, hogy belefeküdjön. A kárpitozott fejrész a tetején levő nyílásokkal helyet biztosít egy könyvnek, táblagépnek, vagy akár egy lámpának is. Az oldalán lévő zsebek pedig a távirányítóknak vagy más apróságoknak szolgálhatnak rejtekhelyül.