Családi projekt: Hogyan készítsetek egyedi kerti járdát pár száz forintból, egy nap alatt?

Nem tudsz betelni a DIY ötletekkel? Akkor itt egy egy napos projekt, amivel pár száz forintért járdát kreálhatsz az család számára. A családi összefogással tízezreket spóroltok.

Vágjunk is bele, hiszen fotóink miatt már nagyon kíváncsi lehetsz az egynapos DIY járdakészítés mikéntjére.

Önts egyedi járda lapokat

Tényleg pofonegyszerű a történet, alapanyagként egy-két 25 kilós zsák fagyálló beton kell hozzá. A mennyiség attól függ, mennyi járdalap öntésére szánjátok el magatokat.

Az a járdaöntő foglalatosság családi összefogásra épül: apa emelgeti a zsákokat, keveri a betont. Anya és a gyerekek díszítik a járdalapokat.

Az egész folyamatot lefestjük lelki szemeid előtt:

1. Az első langyos hétvégére kitűzitek a járdaöntést.
2. Amíg ez el nem jön úgy 2 hét múlva, addig nézegetitek a cikkünk galériáját, és az egyéb DIY betonjárdás ötleteket az interneten.
3. Rajzolgattok, és tervezgetitek a mégoly egyedi designt.
4. Néhányszor újragondoljátok az egészet, és végre megszületik a nagy, 10 évre szóló terv. De megnyugtatjátok magatokat, ha ügyesek lesztek, és az első kör jól sikerül, két év múlva lecserélitek az egészet egy még jobb sorozatra, ami addigra a második helyről felkúszik az elsőre :-)
5. Ellátogattok a legközelebbi építőanyag kereskedésbe, és beszerzitek a fagyálló betont, a folyami kavicsot, az dekor üveg köveket. Zsaluformaként nagy méretű, műanyag kaspó alátét kiválóan megfelel.
6. Eljön a kellemesen langyos, első tavaszi hétvége. A beton végre kötni fog, már lehet kint érdemben dolgozni.
7. Lerakjátok a zsalu kereteket egy nagy fa lapra, és apa elkezdi kikeverni a betont.
8. Anya és a gyerekek próbálják méretarányosan kirakosgatni a járdalap dekorációjához készült rajzokat.
9. Mire kirakják az első pár mintát, a beton is készen áll. Apa megtölti vele a kereteket.
10. A gyerekek alig bírják kivárni azt a pár napot, amíg megköt a beton. Kiderül, hogy azt hitték, már aznap szaladgálni fognak rajta.
11. Következő hétvégén ugrik a majom a vízbe. Kifordítgatjátok a járdalapokat a zsaluból, és gyönyörködtök bennük egy sort.
12. Kirakjátok velük az útvonalat, és kézműves járdalapjaitokra eleinte alig mertek rálépni.
13. A gyerekek persze nem ilyen szívbajosak, a megmaradt dekor kavicsokkal már kezdik is az ugróiskolát.

Örömteli családi DIY mulatságot kívánunk Nektek az első tavaszi hétvégére! A családi összefogással megtakarított pénz egy részét kötelező jutalomként elpizzázni! :-)