Csodás DIY képeket keretezünk 1. A kép és a papír

Ha azt mondom: „fali dekoráció”, mi az első, amit elKÉPzelsz? Egy keretezett kép a falon, ugye? 80%-unknak ez jut eszébe először. Mert a legkézenfekvőbb fali dekoráció egy kép. :-) Most idilli keretezett képeket fogunk készíteni, ha velünk tartasz. És már miért is ne tartanál, hiszen a fali képeket nem lehet megunni. Na jó, egy idő után már tényleg észre sem veszed őket. Ekkor ajándékozd tovább őket, már ha nem túl személyes tartalmúak, és készíts újakat. Ezek egy időre megint felfrissítik a szobát. Nem mellesleg pedig jó mulatság DIY képeket keretezni.

Mi legyen a képen?

A kép legyen dekoratív, kifejező, megkapó. Illeszkedjen a helyiség hangulatához, stílusához, sőt, tulajdonosához. Mutatunk is erre pár találó példát.

Kislány szobába válassz például egy csupaszín macaron-os képet. A macaron kavalkád mesebeli pasztell színei egy kis hercegnő szobájába úgy illenek, mint az erdőbe a dalos madárfütty! :-) Ezek között a macaronos képek között bőven találsz olyanokat, amiket személyre tudsz szabni szerkeszthető szövegekkel a programon belül. Mondjuk, ahogyan szólítod, és amilyen alkalomból adod... :-)

Fiú szobába például hangszerekről, monumentális, titokzatos hidakról készült művészi fotókat tehetsz a falra, méghozzá például vagány fekete-fehér, vagy szépia színben...

Nagymama számára ajándékba adhatsz szintén névre feliratozott virágos képeket, hiszen a nagymamák élnek-halnak a virágokért... :-) Biztosan kiteszi a falra, ha a családjától kapta, hiszen kedvenc virágai fogják szeretteire emlékeztetni. Így kétszeresen is örömet szerzel neki.

A papír

Láthatod, hogy ingyenes és fizetős képgyűjtő oldalakról irdatlan sok ötletet lehet meríteni. Akkor most rátérhetünk a nyomtatásra. Egy jobb nyomdában tartanak texturált papírt. Ez lehet vászon, fröccsentett mintás, vagy bármilyen más dekoratív felületű nyomott papír. Ha ilyenre nyomtatsz, emeletekkel növeled meg a fali dekoráció színvonalát! A szoba legtávolabbi pontjáról is látszik, hogy ez nem sima papír, hanem valami nagyon exkluzív.

A keret

...is lehet DIY munka. Készülhet önmagad által ácsolt fa lécekből; fonalak, csipeszek segítségével alkotott montázs, kerítés-szerű különlegesség, vagy jégkrém pálcikás érdekesség. Ezekkel folytatjuk a következő részben...