Dobd fel a nappalid 6 lépésben - filléres ötletek

Fel kéne dobni a nappalimat stílusosan, lakberendező nélkül...

Mégis hogyan? Ma nem kell mást tenned, csak másold le a lakberendező most következő DIY ötleteit, amikkel egy unalmas nappaliból varázsolt virulóan hangulatos és inspiráló teret! Most megosztjuk az olcsó, de végtelenül praktikus tanácsokat, kövesd őket lépésről-lépésre, és dobd fel a nappalidat:

1. Színt a falakra

A példában a fehér falak tengerkék színt kaptak, de csak szemmagasságig. Ez a mostanában egyre elterjedtebb megoldás optikailag kellemesen emeli a plafon magasságát. A megfelelő szín természetesen minden esetben egyedi ízlés kérdése, de azt megfigyelheted, hogy a meleg színű bútorokkal ellentétben hideg szín került a falra. Ez fordítva is áll: egy fehérre, szürkére, vagy egyéb hideg színre hangolt nappalit otthonosan old egy meleg színű fal, például a halvány narancs, vagy a fahéj.

2. Dekor függönyök

A textíliák, drapériák organikusan rendeződő hullámai otthonos hangulatot árasztanak a legridegebb térben is. Használj világos anyag színt a térérzet növelése érdekében, például nyers, vagy bézs színt. Ha a dekor függöny a plafontól a padlóig ér, még inkább érvényesül a hatása mind az otthonosság, mind a falmagasság optikai emelése szempontjából.

3. Polcot a kanapé fölé

A kanapé fölötti üres fal szinte ordít egy vagány dekorációért, ugye? A világ legegyszerűbb dolga egy vastag lebegő polcot felszerelni, és egy négyzetes képet a falhoz támasztani rajta. A hangsúly persze a választott képen/festményen van. Legyen modern, a nappali stílusához illeszkedő, feltűnően dekoratív elem. Mivel csak a falhoz támasztod, bármikor cserélheted.

4. Aranylábú asztalka a középpontban

Példánkban egy fekete szerkezetű üvegasztal lábait fújták át arany festékkel. Ezzel a világos, selyem fényű színnel sokkal vagányabb lett, mint fényes feketén volt. Egyedi és a környezetéhez illeszkedő design bútorként elválaszthatatlan része lett a térnek.

5. Design lámpák

Két ötletet mutat be itt a lakberendező. Az egyik egy DIY izzó függeszték. Ez a lecsupaszított „garázs-design” elem egy sötét sarkot is a tér szerves részévé tud tenni. A bájos látványelem ráadásul mostanában nagyon divatos is.

A másik lámpa ötlet egy ipari stílusú, robusztus állólámpa. Stílusában illik a példa nappaliban megtalálható robusztus bútorokhoz, és az újdonsült polchoz. Az állólámpa fényereje és minél melegebb színhőmérséklete is fontos, amennyiben olvasni szoktál a kanapén.

6. Szobanövény mix

Nemcsak a természetes vonalak, de az oxigéntermelés is jótékony hatással lesz otthoni hangulatodra. Az ablakban összegyűjtött zöld mix nagyon bájos kis kompozíciót alkot, és csak egy helyen kell locsolnod a nappaliban. Praktikus és látványos is egyszerre.

Nálad melyik „nappali feldobó” ötlet hiányzik? Esetleg van saját javaslatod? Szívesen várunk további nappalis ötleteket Tőled is.