Elképesztő tapéták, optikai trükkök

Az optikai trükköket Vasarely után szabadon ma már a lakberendezésben is használhatjuk, nem kis sikerrel. A meglepetések határtalanok, talán meg sem lehet szokni ezt a káprázatot :-)

Trükkös tapéta az ajtóval szemben

Az első tablónk egy toalett tapétavariációit mutatja be. A tapétaköltemények lényege, hogy a toalettet egy mély folyosón láttatják. Balról az első fotón egy móló látható a toalett mögötti hátsó falon a naplementében. A trükk maga a hátsó fali 3D-s tapéta, semmi több. A második tapéta két részes: egy hátsó és egy oldalfali tapéta egymást erősítve csalja meg a szemet, és láttatja hatalmas kültérnek a kicsiny toalettet. A harmadik képen tükörrel kombinálják a hátsó fali tapétát.

A második tablón szintén kiváló felbontású, és a tér megvilágításával összhangban álló 3D-s tapéták láthatóak. A hátterek azért tűnnek valóságosnak, mert a kép színharmóniája és fénybeállítása azonos a tér adottságaival. Ha valamelyik tényező nem illeszkedne a térbe, nemcsak, hogy „kilógna a lóláb”, de giccses is lenne, nem is kicsit. Szóval, ha megtetszett a trükkös 3D-s ötlet, akkor profi szemmel vágj bele. ;-)

Látványtrükkök a padlón

A padlóra is tehetsz tapétát, vannak, amelyek pontosan ebben a perspektívában készülnek. A fürdőszoba padlójára előszeretettel terítenek vadvízi padlótapétát, amit műgyantával borítanak be. Így egyetlen felületből álló, strapabíró padlót készítenek. Valóban elképesztő, amit produkálnak a tervezők. Az Alice csodaországban elbújhat egy-két fürdőszobai padlótapéta mellett. Meredek csigalépcsők, aranyhalas tavacska a lábunk alatt... a mai technológiával már semmi sem akadály.

3D-s fotótapéta a lakótérben

A nappalik, étkezősarkok, sőt hálószobák fotótapétáinak szintén csodájára jártunk. A teret valami hihetetlenül növelik, és elkápráztatják az embert. A bent akarok kint lenni életérzés egy másik dimenzióját élhetjük át e varázslatos tapéták segítségével. A látvány egészen elragadó, feltéve, ha sikerül eltalálnunk a tapétát! Egy mesteri lakberendezés és tapéta kombinációja hosszú éveken át valóban a lakásunk csodája lehet.