Hogyan cserélj mosdószekrényt? – útmutató lépésről-lépésre

A fürdőszoba felújítását tervezgeted? Kiszámoltad már a költségeket is? Ha nem kellene annyi munkadíjat fizetned, akkor egy szebb mosdószekrényt is választhatnál? Ha tetszik a gondolat, ebben segítünk most. Megmutatjuk, hogyan cseréld ki saját magad a mosdószekrényt. Ha elolvasod az útmutatót, meggyőződhetsz róla, hogy alapszintű barkács tudással önállóan is sikerülhet a csere munkadíját megtakarítanod. Lássuk tehát a műveletet lépésről-lépésre...

1. A régi mosdószekrény szakszerű eltávolítása

A mosdószekrényt először is mobilissá kell tenned. Vágd el a szilikon szigetelést, és távolítsd el a csavarokat a falból. Ne felejtsd el elzárni a vízcsapokat, mielőtt leszereled a vizes blokkot. A régi mosdószekrény elszállítását követően jó alkalmad nyílik a mosdó mögötti fal rendbehozására, esetleg egy új, dekoratív burkolat felrakására. Ha előkészítetted a falat, jöhet az új mosdószekrény.

2. Az új mosdószekrény beszabása

Az új mosdószekrény hátsó falán készíts kényelmes nagyságú furatokat a vízcsövek számára. A furatok helyének pontos meghatározásához vezesd át a falon mért méreteket a szekrény hátoldalára. A mosdószekrény helyretétele után gondoskodj a vízszintezésről, mielőtt beszereled az új mosdókagylót. Ha ez is megvan, csavarozd a falhoz a szekrényt.

3. A mosdópult felszerelése

A mosdópultra szereld rá a csapot. Könnyebb most, mielőtt a szekrényre van ragasztva. Így együtt szilikonnal ragaszd rá a mosdószekrényre. A hátsó takarólécet is most ragaszd fel. A mosdókagylót szintén ugyanezzel a szilikonnal rögzítsd. Ezután kösd a csatornahálózatra a szerelékek segítségével. A csapok megnyitása és próbája után már készen is áll az új mosdószekrény a használatra. Már csak a fogantyúk felszerelése van hátra – levezetésképpen. :)

Ugye, nem nagy dolog? Válassz egy eggyel szebb mosdószekrényt, és állítsd be saját magad.