Húsvéti DIY – tavaszi szüneti unalom ellen

Készen vagy a házikkal, elolvastad a kötelezőt, de még mindig van unatkozni való időd ezeken a „szép” esős napokon? Ha igen, akkor neked találtuk ki a következő DIY ötleteket! Melyikkel fogod kezdeni a tavaszi szüneti unalom űzést?

Mi is lehetne aktuálisabb dekoráció tavasszal, mint a virágok? De nem csak úgy, egyszerűen csokrostól a vázában... Ez miért lenne érdekes? Inkább úsztassuk őket, hadd lebegjenek, mintha a tavaszi szellő fújdogálná őket a mezőn...

variáció

Úszó virágfejek

Ehhez szükség van egy nagy üveg gömbvázára, de egy levesestál is megteszi. Ha bejön a családnak ez a DIY virág dekoráció, akkor majd beszerzel egy gömbvázát a későbbiekre. Ez most ne szegje kedved. Szóval az úszó virágfejek trükkje a buborékfólia...

A rövid szárral vágott gerbera fejeket alulról támogasd meg egy buborékfólia szoknyával. Celluxozd rá a tölcsér formára hajtogatott nejlont, hogy a víz tetején maradjanak. Akkor szép a kompozíció, ha a teljes vízfelületet virág fedi.

variáció

Úszógyertyák a csőpohárban

A gyertya fénye mindig ünnepi hangulatot teremt. Most húsvétkor is aktuális, és kellemes, főleg virágokkal kombinálva. Most nem kell levágni a virágok szárait. Szükség van rájuk, hogy a nehezéket rájuk téve a víz alatt tartsuk őket. Nehezék lehet például egy marék folyami kavics, vagy átlátszó üveg dekor gyöngyök. A víz tetejére pedig úszógyertyát ültetünk. Nagyon szép és ingyen van, ha vékony ágakat teszel a vízbe a virág helyett. Ők szintén felúsznak, hacsak bele nem szorulnak a pohárba – ez a jó megoldás... :-)

Papír tojás koszorú

Egyszerű és mutatós ajtódísz következik. Keress otthon színes ajándék csomagoló papír maradékokat. Mivel ezek elég lágy papírok, ragaszd őket rajzlapra stift ragasztóval. Amíg száradnak, rajzolj meg egy tökéletes, ideális tojás formát szintén rajzlapra, és vágd ki. A megszáradt színes papírok hátuljára rajzolj minél több tojást a sablon segítségével. Türelmesen vágd ki mind a „nyolcvankettőt” :-), és rakd őket körbe. Egy nagy körberajzolt pizzás tányért, vagy kis lavórt használj vonalvezetőnek. Ha megvan a szép tojás koszorú, akkor a már előkeresett stift ragasztóval ragaszd őket egymásra a fotó szerint.

Akkor? Melyikkel kezded a tavaszi szüneti unalom űzést?