Így készíts trendi beton gyertyatartót 2 lépésben

Hiába minden próbálkozása a télnek, késő bánat. Utolsókat rúgja a mínusztíz. A tavasz jegyében azért is kerti dekorációt készítünk! Persze érdemes megvárnod a beton miatt a jövő hetet, amikor is állítólag potom 20 fok emelkedés lesz. Hallottad, hogy pár nap múlva +13 fokot mondanak? Na, ekkor jön el az ideje a beton öntésnek. A címben ígért 2 lépéses trendi kerti DIY gyertyatartót tényleg kő-egyszerű lesz kivitelezni. Jó bemelegítést jelent majd a tavaszi DIY ötleteink megvalósításához :-), és nem utolsó sorban kiváló szolgálatot fognak tenni a gyertyatartók az egyre hosszabbra nyúló kerti estéken is.

DIY gyertyatartót a falra

A DIY beton gyertyatartót 2 lépésben készítjük el. Annyira nevetséges lenne, ha ezt pontokba szedném, nézd csak:

1. A jégkrémes doboz aljára öntött betonba fektesd bele a gyertyatartó poharat
2. Megkötés után emeld ki, és akaszd a falra

Ezért inkább csak így folyamatosan leírom, de már csak a plusz tanácsot: A még félig lágy betonba állíts bele egy fogpiszkálót, vagy egy signetta toll kupakot, hogy legyen rajta egy furat, aminek segítségével damillal, vagy csavarral függesztheted fel a gyertyatartót leendő helyére.

Gyertyatartó variációk

Mit betonozz be?

A sűrűre kevert beton masszába nemcsak gyertyatartó poharat fektethetsz. Légy kreatív és formabontó! Fotóinkon majdnem az egész étkészletet megtalálhatod benne :-). Csészét, csészealjat, leveses tálkát, virágcserepet, azaz bármilyen kicsi és öblös/lapos tárgyat bebetonozhatsz. Ha kicsit nagyobb gyertyatartó konzolt szeretnél, cipős doboz tetőbe is beleöntheted a betont. Ekkor azonban, mivel papírról van szó, egy réteg folpack-kal béleld ki a doboztetőt.

Milyen méretekben gondolkodhatsz?

Egész nagy táblákban is, ha vödröt, kaspót, vagy extrém kedvedben leveses tálat szeretnél betonba önteni. Ekkor természetesen már nem gyertyatartóról beszélünk, hanem virágtartóról, nehéz fali konzolról. Mibe öntsd? Nos, nagy méretben már egy fa öntőformát kell eszkábálnod, tehát ez már bőven nem két lépés. Haladó DIY rajongók számára viszont igen inspiráló lehet.

Hogyan díszítheted?

Az alapméretű gyertyatartó esetében nem jelent plusz munkát, ha egy-egy szép formájú radírt, vagy bármilyen más, érdekes lenyomatú, rugalmas tárgyat a betonba nyomsz. Ezzel a dekorációs lépéssel addig várj, amíg a beton már kicsit kötött, és nem süllyednek el a figurák. Karakteres levelek fonákának lenyomatával is díszíthetsz.

Sok sikert, szép DIY beton gyertyatartókat kívánunk!