Készíts velünk színpompás szúnyogriasztó gyertyákat – filléres DIY ötletek

Pár száz forintból színpompás, egyedi gyertya csodákat alkotunk a következő 5 percben. A melegítés miatt felnőtt felügyeletet igényel a folyamat, de a gyerekek garantáltan élvezni fogják a játékot a színekkel.

Színpompás gyertya csodák lépésről-lépésre

Mit szerezz be hozzá?

• gyertyaviasz granulátum
• talpas gyertyabelek
• zsírkréták
• üveg mécsestartók
• opcionálisan illatos olaj

Hogyan készülnek a színpompás gyertyák?

Hűvös időben órákig, melegben akár napokig is eltarthat, amíg ez a csodagyertya elkészül. A színek között ugyanis a teljes szilárdulást meg kell várni. A bemutatott gyertyák pedig 3 színből állnak. :-) Türelem, és gyertyaöntésre fel!

Megjegyzés: Ha nincs gyertyaviasz granulátumod, darabolj fel pár háztartási gyertyát. Kicsit hosszabb idő az olvasztása, de ha van otthon ilyened, kár külön granulátumra költened. Talpas, viaszos gyertyabelet egyébként bármelyik hobbi boltban találsz.

1. Első lépésként ragaszd a talpas gyertyabelet a mécses poharak aljába.
2. Amíg a ragasztó megköt, olvassz fel egy adag viasz granulátumot és az alsó réteg színének szánt zsírkrétát egy kis edényben a tűzhelyen.
3. Ha felolvadt, a beragasztott gyertyabéllel ellátott mécses poharat ferdén állítsd az asztalra, így öntsd bele a pár milliliter színes, folyékony gyertyaviaszt.
4. Ha megbizonyosodtál a teljes szilárdulásról, jöhet a második szín. Most az ellenkező oldalra döntsd meg a mécsestartó poharat, és indulhat az újabb pici adag gyertyaviasz és a második színt adó zsírkréta megolvasztása, öntése.
5. Ismét a teljes szilárdulásig várakozz.
6. A harmadik színt talpára állítva öntsd a mécses pohár tetejéig.
7. A gyertyabelet 1 cm magasan vágd le. Készen vagy :-)

A színpompás gyertyák öntése felhőtlen szórakozás nagyobbacska gyerkőcökkel így a nyári szünet elején. Ha esténként kint is szeretnétek gyertyázni, szúnyogriasztó hatású citronella illóolajat ajánlunk cseppenteni a gyertyák felső két rétegébe. És máris kézzel fogható célt adtunk ennek a kis kreatív kézműves munkának.