LED-es ötletek

Úgy látszik, a fényt nem lehet megunni. A LED technológia beköszöntével, mintha csak erre vártunk volna, megszámlálhatatlanul sok fényjáték ötlettel rukkolnak elő a belsőépítészek, világítás technikusok. Most a kedvenceinket mutatjuk be, hogy Téged is inspiráljunk.

Fénylő falburkolati élek

A led csíkokban az a legjobb, hogy csíkok. :-) Ennél fogva a legvékonyabb éleket is vonalszerűen világítják meg. Ezt használja ki első ötletünk tervezője, ahol a falburkolat síkjai kis mértékben eltolódnak egymástól, kiugró éleket képezve a falon. Innen már csak egy ugrás a sugár: világítsuk is meg ezeket az éleket. A munka ugyan komoly előkészületet kíván, hiszen nem szeretnénk találkozni a kábelekkel, csakis a fényekkel. Cserébe viszont megunhatatlan, extravagáns látványt kapunk. Akinek nem „sok”, színváltós led csíkot is beépíthet.

Világító üveg polcok

A súly és a biztonság kedvéért ezek a polcok valójában plexiből vannak, de a látvány szempontjából ez semmin nem változtat. Tény, hogy az üveg és a plexi is a fény kilépő felületein világít, így bámulatos hatást kelt. Ma már készülnek ilyen led-es polcok szerelékkel együtt, így csak fel kell fúrni a falra, és már kész is az átlátszó világító polcunk, ami a használati funkciója mellett egyben hangulatvilágításként is szolgál. A világító üveglépcsők esetében ugyanezt a fénytörési effektet alkalmazzák, immár biztonsági üvegből.

„Színes víz”

A zuhanyrózsákba is egyre gyakrabban szerelnek led fényforrást, így a víz is színesen fénylik, ha sötétben tusolsz. :-) A gyerekeket így mázsákkal könnyebben lehet rávenni arra, hogy menjenek fürdeni, biztos nem kell kétszer mondani. Azt azonban valószínűleg igen, hogy zárják már el végre a csapot...

Fénybútorok

Ezeknek a fehér műanyagból készült bútoroknak a belsejében led izzók, led csíkok találhatók, és a tejüveg fénytörési hatás miatt teljesen betöltik a felületeket. Nagy ötlet volt, amikor pár éve kitalálták a tervezők, és ezután talán már ki sem fog menni a soha teljesen a divatból. Tény, hogy még mindig kápráztosan hatnak ezek a bútorok, habár használati értéküknél nagyobb az esztétikai vonzerejük.

A led tehát virágkorát éli a belsőépítészetben is, és biztosan van még számtalan kiaknázatlan lehetőség a világító elektrodióda jelenségének tarsolyában.