Meguntad a komódod? Fesd át furfangosan, így

Nem találod elég fiatalosnak és frissnek? Nem kell megválnod tőle, ha egyébként jó szolgálatot tesz régi komódod. Most következő DIY festési technikáink egyikével felújíthatod, egyedivé varázsolhatod kedvenc fiókos tárolódat. Némi elszántságot igényel az akció, de ez a kis DIY kikapcsolódás busásan kárpótol a befektetésért mind megtakarítás, mind a látvány szempontjából.

Geometrikus karneváli átváltozás

Február a karneválok hónapja, így egy vidám, figyelemfelkeltő ötlettel kezdjük a komód festési hadműveletet. A geometrikus mintákat nem nehéz a fiókok előlapjaira rajzolni. A színeket eltalálni viszont gondos tervezést igényel, ha nem szeretnéd giccsessé tenni a komódot. Az alapszínt a szoba többi bútorához, vagy a fal színéhez kell igazítani. Két-két színnek kissé különböző árnyalatait használd, amik páronként komplementert alkotnak. Azaz kiegészítik egymást úgy, hogy az élénkebb kiemelkedik a jelentéktelenebb mellett. A narancs – szürke párosítás erre a legjobb példa.

A geometrikus formákat illetően tulajdonképpen bármilyen sűrű mintát rajzolhatsz a komód előlapjaira, mindenképp jól fog kinézni, ha szép pasztelles lesz a színválasztás.

Ombre komód festés – telitalálat

A komód, több fiókja miatt kiválóan „omrézható”. A sok fiók előlap jó lehetőséget ad az árnyalatok felsorakoztatására. A végeredmény rendkívül mutatós. Ráadásul a dolgod két szempontból is sokkal könnyebb, mint a karneváli, geometrikus komódfestés esetében:
• Csak egyetlen színt kell választanod, és több lépésben fehérrel keverned
• rajzolnod, tervezned sem kell.

A komód tetejét és a fa gombokat egy sötétebb, ellentétes hőmérsékletű színre festheted a kreatívabb, mégis ízléses hatás kedvéért.

Minták stencillel

Egy különlegesen szép stencilt is használhatsz a fiók lapok díszítéséhez. A gyönyörű új komód kifejezetten hálószobai bútordarab lesz csipkés mintázatával. Egy csinos pasztell színnel kend le az egész komódot, majd száradás után stencilezz fehér festékkel.

A stencil festés mikéntjéről még szólunk a későbbiekben. Mielőtt azonban a festékboltba indulsz, el ne felejtsünk megemlíteni, hogy matt festékeket válassz az elegancia érdekében. Térj be a bútorboltba is, és válassz új gombokat a komód számára, hogy még teljesebb legyen a felújítás. Kellemes DIY komód festést kívánunk!