Ne dobd ki a műanyag kanalat, dekorálj! 2. Függeszték lámpa

Elsődleges fülek

A műanyag kanalak újragondolásával zseniális DIY dekorációk készíthetők. Az újrahasznosítás lényege azonban ezen a szinten már elveszti az eredeti célját, de a hihetetlenül olcsón készíthető, páratlanul mutatós lakberendezési kellékek csak most kezdik igazán meghódítani a magyarországi kreatív közönséget is. Készítsd el az első részben (Ne dobd ki a műanyag kanalat, dekorálj! 1. tükör) található DIY dekor tükröt is, és a most bemutatott függeszték lámpával együtt bájos vintage szettet kapsz fillérekből. Valóban fillérekből...

Mi kell a DIY „kanalas” függeszték lámpához?

 • Először is kanalak. Rengeteg kanál. 200-300 darab. 5 Forintjával is maximum 1500 Ft.

 • Másodszor kell hozzá egy függeszték búra nélkül. Ez is csupán 790 Ft.

 • Harmadszor szükség van egy 5 literes henger alakú flakonra. Ezekben általában gyümölcslevet árulnak, a legolcsóbb pár száz forint.

 • Az elmaradhatatlan ragasztópisztoly...,

 • … és a festék spray, ha szettben gondolkozol a tükör keretével.

Hogyan készítsd el?

 1. A kanalak nyelét tőben nyisszantsd le ollóval.

 2. Vágd le a flakon alját. Ez lesz a búra alja is, innen kezdd a kanál fejek felragasztgatását a ragasztópisztollyal. Akkor pozicionálod jól az első sort, ha a kanalak hegye behajlik a búra közepe felé. A mindenhol kapható általános eldobható kanálból 15 darab teszi ki a kezdősort. Kissé takarhatják egymást.

 3. A második sor kanalai lógjanak rá függőlegesen az első sor kanalaira kb. a feléig, illetve fél kanálnyira vízszintesen eltolva ragaszd fel őket a flakonra.

 4. Ugyanígy haladj a búra tetejéig.

 5. A zárósor, ami egyben a flakon csavarját is hivatott takarni, a kanalak hosszában összeragasztott körgyűrűjéből áll. Ezt ragaszd rá az utolsó sor kanalaira.

 6. Végül fűzd be a függesztőszárat a gyönyörű DIY vintage búrába, és a szokásos módon köttesd az elektromos hálózatra.

Ez a lámpa nem a fényerejéről, hanem a látványáról és a potom összegből kihozható áráról híres. Tehát inkább hangulatvilágításnak, dekorációs fényforrásnak való, de annak nagyon. :-) Csak ügyesen, türelmesen. Sok sikert!

Ezeket ajánljuk még neked