Piros tojás helyett – DIY ötletek húsvétra

Kreatív kislányok számára készítettünk egy összeállítást. Mégpedig egy különleges, húsvéti DIY délutánra hívunk Titeket, hogy a fiúknak az osztályban ne a szokásos piros tojással kelljen idén is kedveskednetek.

Nyuszis cukorbefőtt

A locsoló ajándékok gyöngye ez a nyuszis cukorbefőtt. Színes cukorkákat tegyél egy befőttes üvegbe, amit fess telibe egy nyuszialakot kivéve. Akril festéket használj, és vastag ecsetet. 10-10 perc száradást követően minimum három réteg festékre lesz szükség a szép végeredményhez. Festés előtt ragassz egy nyuszi matricát, vagy egy öntapadós papírból kivágott nyuszit az üveg oldalára. A végeredményt masnival díszítsd.

Nyuszi tasak ajándékokkal

Cellux segítségével egyszerűen készíthetsz nyuszis tasakokat. Egy sima írólapot hajts ketté, és két oldalát ragaszd össze. Ezután nyírd bele a nyuszifüleket. A nyuszi arcát filctollal, színes ceruzával rajzold rá, és már kész is a húsvéti nyuszi tasak. A kis zsebbe hasznos írószert, vagy fincsi cukorkákat tehetsz a locsolóknak.

Répacukor krepp zölddel

Nagyon egyszerűen, de mutatósan tudsz átadni egy zacskó cukorkát a fiúknak, ha háromszög alakú celofán zacskóba csomagolod a következőképpen: töltsd meg a zacskókat. Mielőtt összeragasztod celluxszal a szájukat, zöld krepp papírból nyirbálj hosszú szálakat a répa zöldje gyanánt. Csíptesd a répa zöldet a fóliába. Ezután már bátran összeragaszthatod a zacskót, és aranyos meglepetésként átadhatod a derék locsolóknak.

Filc tojás zseb csokinyuszival

Egy pár darab színes filc lap, egy tű, és hímzőcérna mindaz, amire szükség van ehhez a cuki húsvéti ajándékhoz. A tojás formákat vágd ki a filcből. Minden másodikat vágj ketté középen, és varrd rá őket az egészben hagyott tojás lapokra. Férc öltéseket használj, így nagyon bájos lesz a kis tojás zseb. A zsebbe egy mini csokinyuszit tegyél a srácoknak.

Csakis húsvéti versikéért cserébe add át a tüneményes és újszerű húsvéti ajándékokat az osztálytársaidnak! Melyiket készíted el a tavaszi szünet utáni napra?