Varrj saját babzsákfotelt pofonegyszerűen

Nem is tudjuk, melyik a jobb: babzsákfotelt varrni, vagy használni? Amíg nem varrtál ilyet, mint amiről most olvasni fogsz, ne mondd elhamarkodottan, hogy a második, mert tényleg nagyon könnyű megvarrni. Egynél meg sem fogsz állni, minden barátod ezt fog tőled kapni ajándékba, ha egyszer belelendülsz. Nézd csak, milyen egyszerű?!

„Buborék” babzsákfotel készítése házilag

Összesen csak négy elemre lesz szükséged, abból is kettő teljesen egyforma! Elképesztően egyszerű:

2 db 1 méteres átmérőjű körlap a fotel anyagából
1 db 3,2 méter x 80 centiméteres téglalap a fotel anyagából
50 cm cipzár

+ varrógép

A babzsákfotel anyaga lehet bébiplüss, vagy vastag vászon anyag. A mintázata legyen vidám, akár három különböző színű anyagból is készítheted a fotelt, de az anyag fajtája minden elemnél ugyanaz legyen.

Az anyag kiszabása után a cipzár felvarrása következik. 1,5 cm-es varrásszél kihagyásával varrd fel az egyik kör szélének színére a cipzár egyik oldalát, a másikat pedig a téglalap hozzá eső színére szintén a varrásszél kihagyásával.

Ha ez megvan, cipzárazd össze az anyagot, majd varrd össze a színükkel összefordított anyagokat a következő sorrendben:

Kör – téglalap – kör.

Ha nagyon precíz akarsz lenni, gombostűzhetsz is, de ekkora méretnél, ha jól sikerült a szabás, pár milliméteres egyenetlenség nem lesz észrevehető.

Legvégül varrd össze a téglalap két végét is, és a tépőzár nyílásán keresztül fordítsd be a babzsákfotelt.

Babzsákfotel töltése

Mi egy bútorgyárat találtunk, akik 7 kiló styropor granulátummal töltötték meg a babzsákunkat. Magunkkal vittük az üres fotelt, és egy teli fotellel jöttünk haza. Még jó, hogy kombi autóval érkeztünk, Neked is ezt ajánljuk. :-)

A buborék babzsákfotelt lapjára fektetve és „élére” huppantva is tudod használni. Ülőfotelként inkább a második variációban funkcionál. Nagyon kényelmes!

Remek móka volt a varrás, nem igényel különösebb varrónői tehetséget. Ha tudod használni a varrógéped, akkor ez a buborék babzsák fotel biztosan nem fog ki rajtad sem. Sok sikert az elkészítéséhez, és jó pihenést benne!